شادان شهرو بختیاری : shadan blog

شادان بلاگ : *** وبگاه رسمی شادان شهرو بختیاری *** : shadan shahroo bakhtiari

شادان شهرو بختیاری : shadan blog

شادان بلاگ : *** وبگاه رسمی شادان شهرو بختیاری *** : shadan shahroo bakhtiari

شادان شهرو بختیاری : shadan blog

🔰🔰🔰
......................................
💦 شادان شهرو بختیاری💦
......................................
shadanblog74@gmail.com
......................................✍️
نقاشی ها و عکس هایی که
در بالای اشعار استفاده شده
از فضای نت ذخیره و با تصاویر
دیگر تلفیق شده اند . 💦
.....................................

مُرغ چنگ / سلطان تقلید صدا :

دوشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۳۹ ب.ظ


مرغ چنگ ( بومی استرالیا )

نام علمی : lyrebird

پرنده ای شگفت انگیز که هر صدایی را به محض شنیدن در حافظه ثبت و در طول روز تقلید می کند . از صدای شات دوربین عکاسی گرفته تا صدای اره برقی و شلیک تفنگ و ....

این پرنده , توجه دانشمندان علوم زیستی و عصب شناسان را که سالهاست روی صدای حیوانات و پرندگان و انسان مطالعه می کنند را به خود جلب کرده است .  یک مقلد استثنایی و بی نظیر .  




مرغ چنگ پرنده‌ای از خانوادهٔ گنجشک‌سانان است که بیش از همه برای توانایی اش در تقلید صدا شناخته شده‌است. این پرنده می‌تواند هر صدایی که از پیرامونش به گوش می‌رسد را بازسازی کند. این پرنده دم ویژه‌ای دارد که به صورت طبیعی رنگ آمیزی شده‌است.

مرغ چنگ، شناخته شده‌ترین پرندهٔ بومی استرالیا است. جنس نر این پرنده علاوه بر تقلید صدا، دارای دم بلندی است که برای معاشقه و جفت یابی از آن بهره می‌برد.

مرغ چنگ پرنده‌ای خجالتی است که نزدیک شدن به آن بسیار دشوار است. شناخته شده‌ترین آن‌ها، مرغ چنگ آلبرت است. این پرنده هنگامی که احساس خطر کند، پیرامونش را در ذهنش مجسم می‌کند سپس اعلام خطر می‌کند. این پرنده گاهی بر روی دو پایش، فرار می‌کند و گاهی در جایی به صورت بی حرکت، پنهان می‌شود. همچنین در هنگام آتش‌سوزی جنگل اگر معدن یا پناهگاهی پیدا کند به داخل آن پناه می‌برد

مرغ چنگ بر روی زمین و به صورت تکی زندگی می‌کند. طعمهٔ این پرنده جانوران بی مهره مانند حشراتی چون سوسک، قاب‌بالان گوشخیزک و مگس است. عنکبوت، صدپایان و کرم خاکی از دیگر خوراک‌های مورد علاقهٔ این پرنده‌است. همچنین دیده شده که مرغ چنگ به سراغمارمولک، دوجورپایان، قورباغه و گاهی بذر هم برود. آن‌ها با پنجه‌های خود بر خاک و برگ‌های خشک روی زمین خراش می‌اندازند و خوراک خود را پیدا می‌کنند.

مرغ چنگ

آوازخوانی این پرنده یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های آن است. آن‌ها در تمام سال آواز می‌خوانند اما از ماه ژوئن تا اوت هنگام جفت یابی آن‌ها است و این آوازخوانی بیشتر از همیشه دیده می‌شود. در این بازه آن‌ها چهار ساعت در روز آواز می‌خوانند. این مدت برابر با نیمی از روز آن‌ها است. آواز این پرنده آمیخته‌ای از هفت بخش است که بخشی از آن ساختهٔ خودش است و باقی‌مانده، آوازها و سر و صداهایی است که از پیرامونش شنیده‌است. سوتک یا عضو آوازی این پرنده پیچیده‌ترین در میان گنجشک‌سانان (پرندگان آوازه خوان) است. این پرنده توانایی بی مانندی در درآوردن صداهایی که می‌شنود دارد بدون آنکه تغییر زیادی در آن بدهد. برای نمونه صدای جانوران پیرامونش مانند دینگو، سگ و کوآلا یا صدای آوازهای تکی پرندگان یا پچ پچ‌های میان آن‌ها را به خوبی بازسازی می‌کند، علاوه بر آن صدای سوت، موتور درون‌سوز، ارهٔ دستی چوب، ارهٔ زنجیری، دزدگیر خودرو، آجیر آتش، تفنگ، صدای بسته شدن دریچهٔ دوربین عکاسی هنگام عکس گرفتن، گریهٔ نوزاد و حتی صدای صحبت انسان را بازسازی می‌کند. البته بازسازی صدای انسان کمی برای آن غیرمعمول است.

  • ۹۸/۰۵/۰۷
  • شادان شهرو بختیاری

خواندنی های شادان بلاگ shadan blog

نظرات (۱)

سلام و عرض ادب
جناب استاد شهرو گرامی قدر

پست جالبی بود سپاس

در پناه خداوند باشید
پاسخ:
سلام و عرض ادب 
خیلی خوش آمدید بزرگوار
ممنونم از نظر لطفتان

در بیان اگر عضو بشوید می توانید مطالبتان را هم منتقل کنید . امکانات بیان برای وبلاگ نویسی عالی ست . به امتحانش می ارزد . 
چشم براه حضورتان در بیان هستم
در بیان  محدودیتی برای لینک وبلاگهای دیگر وجود ندارد .
در حد یک سایت می توانید از امکانات بیان استفاده کنید



ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
http://www.shereno.com/9986/