شادان شهرو بختیاری : shadan blog

شادان بلاگ : *** وبگاه رسمی شادان شهرو بختیاری *** : shadan shahroo bakhtiari

شادان شهرو بختیاری : shadan blog

شادان بلاگ : *** وبگاه رسمی شادان شهرو بختیاری *** : shadan shahroo bakhtiari

شادان شهرو بختیاری : shadan blog

🔰🔰🔰
......................................
💦 شادان شهرو بختیاری💦
......................................
shadanblog74@gmail.com
......................................✍️
نقاشی ها و عکس هایی که
در بالای اشعار استفاده شده
از فضای نت ذخیره و با تصاویر
دیگر تلفیق شده اند . 💦
.....................................



ماده‌ تاریک

بخشی از جهان ما گم شده است، در واقع بخش نسبتأ قابل‌توجهی از آن. دانشمندان برآورد می‌کنند که کمتر از ۵% از جهان ما از ماده‌ معمولی ساخته شده است (پروتون، نوترون، الکترون و تمام چیزهایی که بدنمان، سیاره‌مان و هر چیزی که تاکنون دیده‌ایم یا لمس کرده‌ایم را تشکیل داده‌اند). اما بقیۀ مواد سازندۀ جهان چیست؟ خب، هیچ ایده‌ای در این مورد نداریم.

تایسون گفت: «ماده‌ تاریک طولانی‌ترین مسئله‌ی حل نشده در اخترفیزیک مدرن است.» او با کمی برافروختگی ادامه داد: «این ماده به مدت ۸۰ سال با ماده بوده است و اکنون پاسخ را می‌دانیم.» با این حال، دقیقأ نزدیک نشده‌ایم. مشکل از اینجا ناشی می شود که ماده‌ تاریک با تابش الکترومغناطیسی (نام مستعار نور) تماس برقرار نمی‌کند. فقط می‌توانیم آن را به دلیل تأثیر گرانشی رصد کنیم – مثلأ با چرخش کهکشان آهسته‌تر یا سریع‌تر از آن چیزی که باید باشد. هرچند، آزمایشات مستمری وجود دارد که به دنبال تشخیص ماده‌ تاریک هستند، مثل SNOLAB و ADMX.

انرژی تاریک

انرژی تاریک شاید یکی از جالب‌ترین کشفیات دانشمندان باشد، زیرا ممکن است کلید سرنوشت نهایی جهان ما را در دست داشته باشد. تایسون آن را بصورت «فشار در خلأ فضا که منجر به تسریع [انبساط جهان] می‌شود، توضیح می‌دهد. اگر نمی‎دانستید حالا بدانید که فضا در حال انبساط است – مخصوصا فضای بین کهکشان‌ها. در مقیاس کیهانی، این انبساط تأثیر عمیقی دارد.

از آنجاییکه فضا بسیار ژرف است، میلیاردها سال نوری از فضا در حال انبساط است که باعث می‌شود بسیاری از کهکشان‌ها با سرعت غیرقابل تصوری از ما دور شوند و اگر این روند ادامه پیدا کند، در نهایت از کیهان چیزی بیش از یک خلأ تاریک، سرد و بی‌پایان، باقی نخواهد ماند. اگر وارونه شود، جهان به خودی خود در یک بحران بزرگ فروخواهد پاشید. متأسفانه، هیچ ایده‌ای در مورد اتفاقی که خواهد افتاد نداریم، همانطور که هیچ نشانه‌ای از ماهیت انرژی تاریک نداریم.


شکل‌گیری حیات

اطلاعات زیادی در مورد چگونگی فرگشت حیات ِ زمین در اختیار داریم. حدود ۳٫۵ میلیارد سال پیش، اشکال اولیۀ حیات ظهور پیدا کرد. این موجودات تک سلولی به مدت میلیاردها سال سیاره زمین را احاطه کرده بودند. کمی بیش از ۶۰۰ میلیون سال پیش، اولین ارگانیسم‌های چند سلولی ساکن ِ زمین شدند. انفجار کامبرین خیلی زود صورت گرفت و سوابقی از فسیل‌ها بدست آمد. درست ۵۰۰ میلیون سال پیش حیوانات بر روی زمین سکونت پیدا کردند و اکنون ما امروز اینجا هستیم.

هرچند، تایسون اشاره می‌کند که حیاتی‌ترین عنصر فرگشت را درک نکرده‌ایم – «آغاز». تایسون گفت: «هنوز نمی‌دانیم چگونه از مولکول‌های آلی به حیات امروزی رسیده‌ایم و این موضوع تأسف‌بار است، زیرا این اساسأ منشأ حیات است.» این فرآیند اووژنز(تولید خود به خودی) نامیده می‌شود. در اصطلاح غیرعلمی، اووژنز با چگونگی منشأ حیات از ماده‌ی غیر زنده سر و کار دارد. اگرچه فرضیات گوناگونی دربارۀ این فرآیند وجود دارد، درک جامع یا هیچ شواهدی برای تأیید آن در اختیار نداریم.

این موارد بزرگترین اسرار کیهان و مهمترین آنها محسوب می شوند. بنابراین، در نهایت چه زمانی این معماهای علمی را حل می‌کنیم و از وهم و خیال جدا می‌شویم؟ تایسون از پیش‌بینی امتناع می‌کند. وی در انتهای صحبتش گفت: «من در پیش‌بینی آینده خوب نیستم و به پیش‌بینی‌های دیگران نگاه می‌کنم و دیده‌ام که حتی پیش‌بینی‌های افرادی که ادعا می‌کنند در پیش‌بینی خوب هستند، نیز افتضاح بوده است. بنابراین، می‌توانم بگویم که دوست دارم چه اتفاقی بیفتد، اما این با تصوری که از آینده دارم، کاملا متفاوت است.»

منبع: futurism.com


  • ۹۸/۰۹/۱۲
  • شادان شهرو بختیاری

خواندنی های شادان بلاگ shadan blog

نظرات (۱)

عرض ادب

مطلب بسیار جالبی بود

 

یاد فیلم "مالیخولیا" افتادم. در انتهای فیلم سیاره ی آبی که دانشمندان پیش بینی کرده بودن، بعد از نزدیک شدن به زمین،  از زمین دور میشه و اسم عبورش از کنار زمین رو بخاطر حرکت قوسی ش گذاشته بودن رقص مرگ، اما پیش بینی شون اشتباه از آب در اومد و سیاره آبی پس از عبور از کنار زمین ذوباره دور زد و به زمین برخورد کرد و باعث فروپاشی زمین شد

بخش اولیه و عظیمی از علم فرضیه ست و هرگز انتهایی نداره

و بقول اینشتین همه چیز نسبیه

 

ممنون استاد

پاسخ:
درود خانم پوربافرانی گرانمهر

به هر حال , این دنیا ,  دنیای متغیرهاست . و نسبیت عامل این متغیرهاست .

در میان انسانها سه نوع گرایش می توان دید

1- برخی انسانها بیشتر گرایش به خرافات دارند
2- برخی انسانها بیشتر گرایش به شبهه علم دارند
3- برخی انسانها گرایش قانونمند به علم دارند .

تکلیف خرافات که معلوم است . خرافات ریشه در وهم  و عدم شناخت معقول بشر دارند .
شبهه علم , دانشی است که با خرافات درهم آمیخته و هدفش صورت معقول دادن به خرافات است .
و اما ( علم ) بر اساس کشف رابطه ها و علت ها در دنیای پر رمز و راز  متغیرهاست  و بر پایه ی درک و  خرد انسانی  شکل می گیرد . و به دنبال این هست که  به نگاه بشر عمق و بعد بیشتر از قبل بدهد . یعنی نگاه علمی به رویدادها , نسبت به گذشته ,  کاملتر است . زیرا  مسیرهای به سراب رفته را اصلاح میکند .  ولی نسبت به آینده , با توجه به پیچیدگی و گستردگی مجهولات بشر  هم نسبت به خود و هم نسبت به جهان پیرامونش , به هیچ وجه مدعی  این نمی باشد که آنچه میگوید , همانی هست که باید باشد . بلکه ادعا می کند که تا این لحظه , این قانونی که وضع نموده  , و  این نگاهی را که نسبت به رویدادها کشف کرده و ارائه داده است  , می تواند بهتر از قبل  در توجیح  جهان  , به روند شناختی او کمک کند .

فرضیات و نظریات , هیچگاه علم محض محسوب نمی شوند . بلکه دریچه ای هستند که دانشمندان  آنها را باز می کنند  تا از چشم انداز آنها به نگاهشان جهت بدهند  تا در رصد کردن بهتر مجهولات به آنها کمک کند .  و تا زمانی که آن نظریات نقض نشده اند  , آنها را مبنا قرار میدهند . 

به هر حال , شناختی که علم به ما میدهد . به درک ما از خودمان و جهان پیرامونمان  بهتر کمک می کند تا خرافاتی که زاده ی توهمات بشر است و شبهه علمی که از علم برای توجیج توهمات کمک گرفته است . 




ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
http://www.shereno.com/9986/