( زبان ) چیست ؟
🔰🔰🔰
🔴 #پرسش: زبان زاده ی چیست ؟؟
🔵 #پاسخ : زبان زاده ی چیدمان لحن های معناداری است که آنها را واژه می نامیم, و این واژه ها زاده ی چیزی هستند که هنری بنام موسیقی را بوجود آورده است .زبان و موسیقی خواستگاه مشترک دارند . با این تفاوت که قدمت پیدایش موسیقی بسیار کهن تر از سابقه ی شکل گیری زبان هست .
🔴 #پرسش : با کدام استدلال می فرمایید که واژه هایی که زبان را بوجود آورده اند , زاده ی موسیقی هستند ؟؟
🔵 #پاسخ : واژ ه ها چیزی جز لحن های معنادار نیستند . و زبان هم چیزی جز تسلسل لحن های معنادار نیست. , بهتر است بگویم که بشر با توسل به موسیقی که در طبیعت هم وجود داشته و دارد, و با توسل به صوت غریزی خود و گاه تقلید از صوت غریزی دیگر جانداران و حتی صوت جاری و ساری در طبیعت بی جان , آمده است و کانالی برای ارتباطات جمعی با هم نوع خود ساخته تا بتواند ارتباطات بهتری برقرار کند . همانطور که مستحضرید, در میان اکثر جانداران , عامل "صوت" یک وسیله ی ارتباطی غریزی ست . بشر اولیه هم از این غریزه مستثنا نبود . او هم از صوت برای ارتباط برقرار کردن با هم نوع خود بصورت غریزی استفاده میکرد . صوت هایی که واکنش طبیعی او در مواجهه اش با شرایط گوناگون طبعی و طبیعی ,گاه خوشآیند و گاه ناخوشایند برای او ایجاب می نمودند. در اصل همان اصوات اولیه سنگ بنای زبان را گذاشتند . زبانی که فراتر از غریزه , اصوات را بخدمت بشر میگرفت . . بشر به مرور زمان توانست دنیای درون و دنیای بیرون را به واژه هایی تبدیل کند . که هر کدام به ظاهر اگرچه یک صوت بودند .ولی در دل هر کدام از آنها یک مفهوم و یک معنایی خانه گزیده بود . مفاهیمی که هرچند بصورت ابتدایی ولی بازتاب عینیت گرایی و دهنیت گرایی او بودند . .
🔴 #پرسش : چگونه بشر توانست دنیای درون (طبع و مذاق)و دنیای بیرون (طبیعت و محیط) را به واژه تبدیل کند ؟؟
🔵 #پاسخ : واژه هایی که "زبان " را ساخته اند , در حقیقت, لحن هایی هستند که عملکرد تعریف شده ی آنها, این است که ,تصاویر و یا تصوراتی (خواه ذهنی – خواه عینی ) از واقعیت هایی درونی و بیرونی را برای انسانها تداعی می کرد. .. در اصل, ما از "صوت و لحن," آمده ایم و یک کانال رسانه ای و ارتباطی ساخته ایم, که می تواند هر تصویری یا هر تصوری را منتقل کند .
🌐
🔰🔰🔰
🔙 به همین منظور هست که باورمندیم که هر واژه ای دارای سه بار هست :
✅ 1- بار موسیقیایی واژه ها : که همان لحن, واژه ها را شامل می شود . هر واژه ای یک صوت است, یک لحن است.
✅ 2- بار تصویری واژه ها : ( می تواند ؛ذهنی باشد یا عینی ) : شامل تصویر یا تصوری ست مجازی و خیالی که یک واقعیتی را در دنیای درون و یا دنیای بیرون بازگو می کند. .تخیل در ابتدایی ترین شکل خود در ساخت هر واژه ی معناداری نقش دارد, یعنی هر واژه ای صورتی تخیلی از جهان واقع هم هست. وقتی شما میگویید "کوه" در اصل این لحن و این صوت را معادل یک حجم برآمده ی بزرگی قرار داده اید که با آن در طبیعت مواجه بوده اید. حالا همین تلفظ کوه, در دل خود تصویری مجازی و خیالی از یک واقعیت وجودی در طبیعت دارد, آیا اینطور نیست. پس هر واژه ای علاوه بر حالت موسیقیایی خود صورتی مجازی و خیالی هم از واقعیت های وجودی دارد,
✅ 3- بار معنایی واژه ها : که حاصل تداعی و معادل قرار دادن تصویر مجازی با واقعیت وجودی در دنیای درون و بیرون است.
🔴 # پرسش: منظورتان از دنیای درون چیست؟
🔵 #پاسخ : منظور درک ما از تمام احساساتی ست که در درون ما شکل میگیرند . گاه غریزی هستند و گاه در بروز آنها محرکهای بیرونی هم دخالت دارند : مثل میل و لذت جنسی - مثل نفرت و خشم - مثل غریزه ی مادری - مثل درد , ووو...
✅ کلن عمده ی معنای واژه هایی که ( زبان ) را شکل داده اند یا حاصل درک ما از احساساتی هستند که ما را در درون متاثر کرده اند و یا حاصل درک ما از احساساتی هستند که در مواجهه ی ما با بیرون , محرک حسی ما بوده اند .
- ۹۷/۰۷/۱۰